Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Otan satuloita toppaukseen Postin ja Matkahuollon välityksellä kaikkialta Suomesta. Tarvittaessa voin myös tulla asiakkaan luo toppaamaan, edellyttäen, että käytettävissä on lämmin työtila. Asiakkaan luona topatessa satula sovitetaan hevoselle ennen ja jälkeen toppauksen ja olosuhteista riippuen sen voi sovittaa myös ratsain.

Olen valmistunut hevostenhoitajaksi Ypäjältä v. 2004, suuntautumisena tuolloin varusteiden valmistaminen ja korjaaminen. Joitakin vuosia myöhemmin olin mukana ruotsalaisen satulaseppä Mats Gunnarsonin pitämällä toppauskurssilla, ja aloitin sen jälkeen harjoittelemaan toppaamista aluksi omilla ja tuttujen satuloilla ja vähitellen aloin laittamaan myös vieraiden satuloita kysynnän mukaan. Vuosina 2014-2015 suoritin niin ikään Ypäjällä hevostenvalmentajan ammattitutkinnon, jossa taas suuntautumisena varusteiden valmistaminen ja korjaaminen. Linja on tavallaan "valjasseppien jatkolinja" ja siihen kuuluu myös enemmän satula-asioita, kuten sovittamista ja toppaamista.

 

Teen toppaukset takuutyönä, eli jos ei tule kerralla hyvä, niin teen samaan hintaan uudestaan (asiakkaan luona tehtävistä toppauksista veloitetaan matkakulut). Toppaamiseen käytän joko aitoa lampaanvillaa tai synteettistä villaa.

Satulan toppauksen yhteydessä onnistuu helposti myös vastinhihnojen vaihtaminen. Vastinhihnoihin käytän laadukasta ja varmasti kestävää kasviparkittua englantilaista vastinhihnanahkaa.

 

Satulatöiden hinnasto:

- satulan avaus, rungon tarkistus ja kiinni ompelu 50€

- toppausten säätäminen satulaa avaamatta 65€

- täyttötoppaus 110€

- osatoppaus 170€

- kaikkien villojen vaihto 200€

- matkakulut asiakkaan luona tehtävistä toppauksista 0,6€/km

- vastinhihna, lyhyt 20€/kpl

- vastinhihna, pitkä 30€/kpl

- jos vastinhihnoja ei pysty vaihtamaan satulaa avaamatta, veloitetaan lisäksi satulan avaus ja sulkeminen (50€)

 

Korjattavaksi ja huollettavaksi voi tuoda (/lähettää) ja tarjota kaikenlaisia nahkavarusteita. Varusteet tuodaan korjattavaksi mieluiten valmiiksi pestynä. Varusteiden huoltamisesta ja korjaamisesta veloitetaan kuluneen työajan mukaan (30€/h sis. alv 24%) ja lisäksi veloitetaan käytetyt materiaalit. Voit myös kysyä urakkatarjousta isommasta määrästä!

Satulatyöt ja varusteiden korjaus